Αναρτήθηκε στις:08-01-21 13:03

Σύστημα αναγνώρισης προσώπου που «νικάει» τις μάσκες


Η ιαπωνική NEC ανέπτυξε ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να αναγνωρίζει άτομα ακόμα και αν φοράνε μάσκες, σε μια εξέλιξη που υποδεικνύει την προσαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε αυτό που εξελίσσεται σε «νέα κανονικότητα» λόγω κορωνοϊού.

Η εταιρεία δούλευε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που είχε να κάνει με αυτούς που φοράνε μάσκες λόγω αλλεργιών όταν χτύπησε η πανδημία, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Οι ανάγκες αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, καθώς η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (πέρυσι) συνεχιζόταν για πολύ, και έτσι φέραμε αυτή την τεχνολογία στη αγορά» είπε στο Reuters ο Σίνγια Τακασίμα, στέλεχος της NEC.

Το σύστημα διαπιστώνει πότε κάποιος φορά μάσκα και εστιάζει στα σημεία που δεν καλύπτονται, όπως τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά, για να διαπιστώσει την ταυτότητά του. Οι χρήστες καταχωρούν από πριν μια φωτογραφία του προσώπου τους.

Κατά τη NEC η αναγνώριση χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και υποστηρίζει ότι ο βαθμός ακρίβειας είναι άνω του 99,9%. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εισόδους γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων, ενώ η NEC δοκιμάζει επίσης την τεχνολογία αυτή για αυτοματοποιημένες πληρωμές σε μη επανδρωμένο κατάστημα στα κεντρικά της στο Τόκιο.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τιμή του συστήματος, ωστόσο ο Τακασίμα είπε ότι άρχισε να πωλείται τον Οκτώβριο και μεταξύ των πελατών του είναι η Lufthansa και η Swiss International Airlines.

naftemporiki.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    img
    img