Αναρτήθηκε στις:24-11-20 12:53

Χριστούγεννα με Covid-19: SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας με ανοιχτό το λιανεμπόριο


Δηλώσεις για το άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Δεκέμβριο εν μέσω πανδημίας, αλλά και για τη συνέχεια της χρήσης του SMS στο 13033, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στη μερική άρση του lockdown άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονή των SMS και κατά την περίοδο των εορτών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν παραμένει το SMS στο 13033 για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, τόνισε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι όπως και να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα.

Αναφορικά με την εστίαση, φαίνεται πως σχεδιάζεται να ανοίξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με αυστηρούς όμως κανόνες και μειωμένο ωράριο ώστε να αποφευχθεί διασπορά του ιού.

"Υπάρχει σχέδιο για την εστίαση να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα" τόνισε ο κ. Πέτσας, ξεκαθάρισε όμως ότι "σίγουρα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης".

"Δεν θα υπάρχουν όρθιοι", συμπλήρωσε και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων με περιορισμό ατόμων μέσα στα εστιατόρια.

Ο ίδιος ο κ. Πέτσας είχε μιλήσει και τη Δευτέρα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το ίδιο θέμα, διαβεβαιώνοντας πως η σταδιακή άρση των περιορισμών θα εξελιχθεί με βάση τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς, όπως εξήγησε, το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Η άρση, πάντως, των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά πρώτα με άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσουν μέτρα προστασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί πανηγυρισμού για τον αριθμό των νεκρών δήλωσε ότι δεν είναι θέμα πανηγυρισμού και η αίσθηση της απώλειας ακουμπάει όλο τον κόσμο.

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με το ύφος του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τις χθεσινές του δηλώσεις είπε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει κανένας πανηγυρισμός είμαστε σε συνθήκες πολέμου, κάθε νεκρός μας συγκλονίζει όλους μας".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πάντως ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 10η θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών από κορονοϊό, είναι ψευδή ότι είπε ότι τα διεθνή στοιχεία δείχνουν άλλη εικόνα.

Και συμπλήρωσε, αφήνοντας και πάλι αιχμή κατά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να τα συσκοτίζουμε αλλά και ούτε να το αναφέρουμε.


news247.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img