Αναρτήθηκε στις:26-10-20 11:30

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του ΝΑΡ στην Ηγουμενίτσα


Την Κυριακή 25/10 πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη του ΝΑΡ στην Ηγουμενίτσα. Έγινε συζήτηση για την περίοδο, στην οποία συμπυκνώνονται ολοένα και περισσότερο το σύνολο των αντιθέσεων του καπιταλισμού. Κοινωνικό-οικονομική και υγειονομική κρίση, πολεμικές απειλές και εντάσεις, επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, καταστροφή του περιβάλλοντος και ραγδαία αύξηση της εκμετάλλευσης της εργασίας. Όλο το κουβάρι των αντιθέσεων του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού ξεδιπλώνει τις συνέπειες του πάνω στους λαούς και σε συνδυασμό με την προώθηση μιας ακόμη σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που έρχονται να προστεθούν πάνω στα κεκτημένα των μνημονίων, απειλεί τον κόσμο της εργασίας με πρωτοφανή κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις πλευρές με ενιαίο τρόπο, αναδεικνύοντας τον κοινό τους πυρήνα, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ,σε σύνδεση με ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Συζητήθηκε η παρέμβαση του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα στο επίπεδο του κινήματος και της ανάγκης του εργατικού-λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με βασικό σύνθημα «ότι δε πρέπει να πληρώσει τη κρίση η εργατική τάξη και ο λαός αλλά το κεφάλαιο».

Η δράση ενάντια στη πολεμική προετοιμασία αποτελεί βασικό καθήκον της περιόδου και θα παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να πάρει αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

Το ΝΑΡ δίνει τη μάχη απεργιακής κλιμάκωσης για υγεία-παιδεία-εργασία-δημοκρατία με τα αναγκαία αιτήματα συνδεδεμένα με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής ,οργανώνοντας συγκεκριμένα βήματα στη ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Ενισχύει όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες αγώνα στις οποίες συμμετέχουμε αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις. Η αναγκαία αυτοτελή παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η πολιτική της παρέμβαση πρέπει να ενισχυθεί με ενεργοποίηση όλων των μελών της μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών.

Πραγματοποιεί σε όλες τις πόλεις συσκέψεις παρουσίασης της «πρότασης αρχών και γενικών κατευθύνσεων για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης» τέλος Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη, συγκροτεί «τοπικές επιτροπές διαλόγου» με στόχο την όσο γίνεται πιο οργανωμένη και μαζική συμμετοχή στη Πανελλαδική Συνάντηση.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ