Αναρτήθηκε στις:10-10-20 19:58

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2020


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2020 με την προβολή βίντεο, με τίτλο: «Στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας».

Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ), η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συντονίζουν/ για 3η συνεχόμενη χρονιά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης στις 11 Οκτωβρίου 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά των συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Φέτος, λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι εκδηλώσεις θα είναι διαδικτυακές μέσω εκστρατείας στα κοινωνικά δίκτυα, και στόχο έχουν να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ