Αναρτήθηκε στις:25-09-20 14:36

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ΓΝ Άρτας


Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ζητά με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το άρθρο 45 που προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ΙΔΟΧ προσωπικού σίτισης και καθαριότητας που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ζητάμε επομένως να ανακληθεί οριστικά η εισήγηση για προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας και της σίτισης του γενικού νοσοκομείου Άρτας σε ιδιωτικές εταιρείες και να παρθεί απόφαση για παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, και σίτισης στο ΓΝ ΑΡΤΑΣ.

Γνωρίζουμε ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση – που πάρθηκε κυρίως κάτω από το «βάρος» της εξάπλωσης της επιδημίας αλλά και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δεν εξασφαλίζει τη μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι στη σίτιση καθαριότητα, και δεν ακυρώνει οριστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών. Ταυτόχρονα, παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ εργαζομένων, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Δεν έχει εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής η μισθοδοσία των συμβασιούχων του νοσοκομείου που προσλήφθηκαν την άνοιξη στο "πρώτο κύμα" της πανδημίας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ