Αναρτήθηκε στις:10-09-20 13:36

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε Λουτρότοπο και Παχυκάλαμο


Μια δύσκολη μέρα η χθεσινή αφού εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο πυρκαγιές στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην τοπική κοινότητα Λουτροτόπου και στην τοπική κοινότητα Παχυκαλάμου. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί και χρειάστηκαν εναέρια μέσα για την κατάσβεσή τους καθώς η φωτιά πλησίασε απειλητικά τον οικισμό και τα σπίτια.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή έσπευσε να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δυο μηχανήματα έργου και αντίστοιχα υδροφόρα οχήματα.

Στο σημείο παραβρέθηκαν ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου κ. Βασδέκης Απόστολος, ο συντονιστής Ηπείρου κ. Παχίδης Κώστας, διοικητής του πυροσβεστικού σώματος Νομού Αρτας κ. Παπαστάθης Σπύρος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Θεοχάρης Αντώνης, ο Διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Άρτας κ. Βασιλείου Γιώργος, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Άρτας κ. Κ. Τζουμάκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρτας κ. Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Πανέτας Γιώργος και η ΔΟΑΚ Άρτας.

«Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες καθώς οι δείκτες επικινδυνότητας θα παραμείνουν υψηλοί. Θα παρακαλέσω λοιπόν θερμά να αποφεύγονται οι εργασίες με χρήση φλόγας στην ύπαιθρο», τονίζει σε μήνυμά της η δήμαρχος Νικ. Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, ενώ παράλληλα ευχαριστεί θερμά τον Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας, αντιστράτηγο Παπαγεωργίου Βασίλη για την άμεση ανταπόκριση στη συνδρομή εναέριων μέσων, καθώς και τους συνεργάτες της και το προσωπικό του Δήμου που καθ' όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς συνείσφεραν με όποιο τρόπο ζητήθηκε.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ