Αναρτήθηκε στις:27-07-20 11:52

«Σκουφαϊκά»: Τιμήθηκε η μνήμη του Νικολάου Σκουφά


Η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε η περιοχή είχε την τιμητική της το βράδυ της Κυριακής 26/07. Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου τιμήθηκε η μνήμη του Νικoλάου Σκουφά, του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας που διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Ελληνισμού από τον οθωμανικό ζυγό.

Στην πλατεία Κομποτίου, αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ομιλία του φιλόλογου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Κωσταβασίλη, κι ακούστηκε ο όρκος των Φιλικών. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκπροσώπησε η Δήμαρχος κα Ροζίνα Βαβέτση και οι αντιδήμαρχοι κύριοι Ηλίας Κολιούλης και Δημήτρης Δήμος.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές του νομού κύριοι Γεώργιος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Άρτας Πύραρχος κ. Σπυρίδων Παπαστάθης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Άρτας Αντισυνταγματάρχης κ. Πέτρος Κουλέτσης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και απλοί πολίτες.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ