Αναρτήθηκε στις:18-05-20 14:59

Διαδημοτικό έργο ασφαλτόστρωσης από τους Δήμους Αρταίων και Ζηρού


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Το διαδημοτικό έργο ασφαλτόστρωσης χιλίων πεντακοσίων μέτρων, που υλοποιείται στα σύνορα των Δήμων Αρταίων και Ζηρού, επιθεώρησαν τη Δευτέρα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και ο Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα, Πέτρο Γείτονα. Πρόκειται για ένα έργο ασφαλτόστρωσης χιλίων πεντακοσίων μέτρων, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, και ανήκει στο μεγαλύτερο έργο των εξήντα χιλιομέτρων ασφαλτόστρωσης αγροτικών κεντρικών δρόμων που αναπτύσσεται σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συνεργασία με το Δήμαρχο Αρταίων, με στόχο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αφορούν τους δημότες και των δύο δήμων. «Το συγκεκριμένο έργο αφορά ασφαλτόστρωση χιλίων πεντακοσίων μέτρων στα σύνορα των δύο δήμων και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000 ευρώ. Σε αυτήν την περίοδο του κοροναϊού, που υπάρχει μια στασιμότητα παντού, οι Δήμοι μας (Αρταίων και Ζηρού) είναι παραγωγικοί και συνεχίζουν να δουλεύουν. Αυτό μας δίνει ελπίδα και ώθηση να προσπαθήσουμε και για περισσότερα πράγματα».

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε και στο έργο ύδρευσης που υλοποιείται το τρέχον διάστημα, δηλώνοντας ότι έχει ήδη υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος, είναι όμως δύο εργολαβίες, η μία αφορά το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Πέτρας και απομένει της Στρογγυλής, είναι ένα μεγάλο έργο ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ και χρηματοδοτείται από το «Φιλόδημο».


Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, έκανε λόγο για μια καρποφόρα διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των δύο όμορων Δήμων, Αρταίων και Ζηρού, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους δήμους, αφού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης, αν δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δήμων για τα κοινά τους προβλήματα, τότε αυτά δεν πρόκειται να λυθούν.

«Απευθύνομαι σε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους ζητώ να αφήσουμε στην άκρη όποιες μικρές διαφορές μας χωρίζουν και να συνεργαστούμε για να λύσουμε από κοινού προβλήματα που αφορούν τους δημότες μας», τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης. Βέβαια με τη δήλωση αυτή, την καυστική αυτή δήλωση, εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει: ποιους εννοεί, σε ποιους απευθύνεται ο κ. Τσιρογιάννης; Άραγε μιλάει «γενικά και αόριστα» ή απευθύνεται «συγκεκριμένα» σε κάποιους αυτοδιοικητικούς που δεν δέχονται τη χείρα συνεργασίας που ο ίδιος τείνει, αλλά προβάλλουν αντιστάσεις με αφορμή προσωπικές διαφορές;


Όσον αφορά τώρα τη διαδημοτική συνεργασία Δήμων Αρταίων και Ζηρού, να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο διαδημοτικό πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί αφορά τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών και των δύο δήμων και κυρίως του αγροτικού κόσμου, αφού οι ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων διευκολύνουν την εργασία τους και την καθημερινότητά τους. Ο Δήμαρχος Αρταίων επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο είναι χιλίων πεντακοσίων μέτρων και εντάσσεται στο έργο των 60 χιλιομέτρων ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που αναπτύσσεται σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Ο κ. Τσιρογιάννης έκανε λόγο και για δεύτερη διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Ζηρού όσον αφορά το έργο ύδρευσης Πέτρας- Στρογγυλής στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Καλαντζής, ενώ θα συνεργαστούν επίσης και για θέματα που αφορούν το Λούρο για προβλήματα που σχετίζονται με τους οικισμούς που βρίσκονται στα σύνορα των δύο Δήμων, αλλά θα συνεργαστούν και για το θέμα των απορριμμάτων με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους δημότες και των δύο δήμων.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ