Αναρτήθηκε στις:03-04-20 13:31

Επιστολή Ροζίνας Βαβέτση για τη μετακίνηση ιατρού από το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου


Επιστολή απέστειλε η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση προς τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, με κοινοποίηση στους κ.κ. Γιώργο Στύλιο, βουλευτή Ν. Άρτας, Βασίλη Κικίλια, υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την μετακίνηση ιατρού από το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«κ. Διοικητά,

Το πολυδύναμο ιατρείο Κομποτίου εξυπηρετεί όπως είχαμε ήδη αναφέρει με το υπ΄αριθμ. 1605/10-03-2020 έγγραφό μας τις περιοχές Κομποτίου, Φλωριάδας, Αιτωλοακαρνανίας κ.λ.π και με πάνω από 3000 ασθενείς.

Τα άτομα αυτά είναι προχωρημένης ηλικίας, επιβάλλεται να μένουν σπίτι τους κι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους συνταγογράφησης.

Επομένως, η απομάκρυνση του γιατρού ενόψει και της πανδημίας, θα προκαλέσει άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ιατρεία και για οποιαδήποτε εξέταση, ακόμα και για την συνταγογράφηση φαρμάκων θα υποχρεώνονται να επισκέπτονται το ΤΟΜΥ Άρτας.

Ήδη οι μεταφορές με αστικές συγκοινωνίες είναι μειωμένες και η έκθεση των κατοίκων μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και να συμβάλλει στην διασπορά του ιού.

Θεωρούμε ότι η γιατρός θα πρέπει να παραμείνει στο εν λόγω πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ώστε να δύναται να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ΔΕ Κομποτίου και της ευρύτερης περιοχής».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ