Αναρτήθηκε στις:02-04-20 14:33

Η Ε.Ι.Ν.Η. να αποδοκιμάσει τις υπερβολές που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες


Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζει τα εξής:

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν αντιδικεί με τους ιατρούς που υπηρετούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικά στα νοσοκομεία της Ηπείρου, έχοντας ήδη δημόσια αναγνωρίσει και την προσφορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην επίλυση αυτών έχει συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού η ίδια. Για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, καθώς δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η χρηματοδότηση δομών Υγείας (εκτός του ΕΣΠΑ), ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, χάρη στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, αρκετά χρόνια πριν προκύψει η πανδημία του κορoναϊού.

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν παρεμβαίνει και ούτε είναι στις αρμοδιότητές της να εμπλακεί σε διοικητικής φύσεως θέματα που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Η χθεσινή ανακοίνωση κατέστη αναγκαία μετά από δημόσιες αναφορές που είχαν προηγηθεί την Τρίτη περί δήθεν «συγκάλυψης» κρουσμάτων της νόσου και τις ευθύνες που επιρρίπτονταν στην Περιφέρεια για θέματα που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της, σε συνδυασμό και με την παραπληροφόρηση που επιχειρούνταν σχετικά με κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί σε περιοχή της Π.Ε. Άρτας.

Οι διακινητές αυτών των σεναρίων, ήταν αποδέκτες της προτροπής της Περιφέρειας «να στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρώτα εκείνοι που υπηρετούν σε αυτό», ώστε να μη προκαλείται ανησυχία από αστήρικτες αναφορές κλπ.

Περιμέναμε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου- τα μέλη της οποίας ζουν εκ των έσω τις διαδικασίες για τα κρούσματα της νόσου- να υπερθεματίσουν της προτροπής της Περιφέρειας κατά όσων υπερβάλλουν διασπείροντας ανησυχία στους πολίτες.

Με τη σκέψη αυτή, θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τον χαρακτηρισμό που κάνει η ΕΙΝΗ, ως «εμπαιγμό», λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη συνδικαλιστική όψη του ζητήματος.


Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΙΝΗ


Αποτελεί εμπαιγμό η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου όταν αναφέρει «ότι ειδικά την τωρινή περίοδο απαιτείται να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρώτα από όλους από εκείνους που υπηρετούν σε αυτό».

Μάλλον ξέχασε ο σημερινός περιφερειάρχης ποιος τόσα χρόνια στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα Σύστημα που αντέχει ακόμα γιατί κάποιοι με νύχια και με δόντια και με διπλές αντοχές το υπηρετούν ακούραστα. Όλοι όσοι το υπηρετούν έχουν υπερβάλλει εαυτόν, με διπλάσιο αριθμό εφημεριών, πολλές από αυτές απλήρωτες, χωρίς να διαμαρτύρονται. Ξέχασε ότι πριν ακόμη την επιδημία συνάδελφοί μας στην ΕΙΝΗ για χρόνια είναι γυρολόγοι των νοσοκομείων της Ηπείρου και της Λευκάδας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Για πολλά χρόνια οι συνδικαλιστικές ενώσεις, των οποίων την δράση εσείς δεν αναγνωρίζετε, έκαναν γνωστά τα προβλήματα του ΕΣΥ . Αυτό αφορά τόσο τα Νοσοκομεία όσο και την ΠΦΥ Όσα επισημάναμε δεν έχουν στόχο τον πανικό και την παραπληροφόρηση του κοινού.

Στόχος μας ήταν να αναδειχθεί η αληθινή εικόνα. Σχεδιασμοί μπορεί να υπάρχουν, αλλά για να υλοποιηθούν χρειάζονται τώρα υγειονομικοί με όπλα για τον πόλεμο. Όσο για την προσφορά της περιφέρειας Ηπείρου στα δημόσια νοσοκομεία στην κρίση της πανδημίας θεωρούμε ότι αυτό είναι χρέος της. Όμως χρέος της είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο στη στήριξη κάθε εργαζόμενου που μέσα στην κρίση εργάζεται σε ανασφαλείς συνθήκες. Θέλουμε από την κρίση να βγει πιο δυνατό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας . Χωρίς την αλήθεια, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μπούν σε καραντίνα τα δικαιώματα των υγειονομικών αλλά και των απαιτήσεων των ασθενών στην Υγεία και την Πρόνοια Σας διαβεβαιώνουμε ότι πάντα θα είμαστε αυτοί που πολεμάμε στην πρώτη γραμμή και χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Τόσο εμείς όσο και ο Ελληνικός λαός θα βγούμε νικητές και θα είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθιο ΑΚΟΜΗ μια φορά το ΕθΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ