Αναρτήθηκε στις:26-03-20 14:31

Αυστηροί έλεγχοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας για τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών


Καφενείο λειτουργούσε παρά την απαγόρευση και ο ιδιοκτήτης του οδηγήθηκε στο αυτόφωρο


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Πιο αυστηροί γίνονται μέρα με τη μέρα οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας για τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ από το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Δυστυχώς, ακόμη κάποιοι συμπολίτες μας αποφασίζουν να φέρονται με ανευθυνότητα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών τους και γι’ αυτό ακόμη πιο συστηματικοί και ακόμη πιο αυστηροί γίνονται μέρα με τη μέρα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ, ενώ «βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα των 150 ευρώ σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν (είτε με μήνυμα στο 13033 είτε με υπεύθυνη δήλωση από την ιστοσελίδα forma.gov.gr) τον λόγο που βρίσκονται στο δρόμο.

Τέταρτη ημέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και στην Άρτα ήδη έχουν επιβληθεί (μέχρι αυτήν την ώρα) περίπου εβδομήντα πρόστιμα σε συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το λόγο για τον οποίο κυκλοφορούσαν στο δρόμο. Να επισημάνουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για τρεις μέρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αφού την πρώτη ημέρα (τη Δευτέρα) δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα στην περιοχή μας, αλλά έγιναν μόνο συστάσεις. Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις είτε προς την έλλειψη βεβαιώσεων είτε προς τον αριθμό των επιβαινόντων σε ένα όχημα, στην περιοχή του Νομού της Άρτας αλλά και την Ιόνια Οδό μέχρι τα διόδια στο Τέροβο, αφού η περιοχή μέχρι εκεί ανήκει για έλεγχο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας. Επιπλέον αξίζει να επισημάνουμε ότι πέρα από τα πρόστιμα, σημειώθηκε και παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) στο Δ. Γεωργίου Καραϊσκάκη, το οποίο λειτουργούσε παρά την απαγόρευση, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης του νέου απαγορευτικού μέτρου, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει από τις άσκοπες μετακινήσεις, επισημαίνοντας ότι όλα τα πρόστιμα θα εισπραχθούν! Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε χαρακτηριστικά «δε θα αφήσουμε κανέναν να μεταδώσει ανεύθυνα τον ιό. Εμείς θα κρατήσουμε την αλυσίδα της κοινωνίας στέρεη και ακέραιη. Αυτό το σύστημα θα ακολουθήσει τη λογική των προστίμων της Τροχαίας, άρα όλα τα πρόστιμα θα εισπραχθούν». Ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γιώργος Βασιλείου, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού, εφιστά την προσοχή στους πολίτες της Άρτας και τους προτρέπει να συμμορφώνονται με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση του φονικού ιού COVID-19, τονίζοντας «Έχουμε εντολή να τηρούμε αυστηρή γραμμή στους ελέγχους και όλες οι παραβάσεις βεβαιώνονται, καμία δεν χαρίζεται…Κανένα πρόστιμο δεν χαρίζεται για κανένα λόγο».

«Μπλόκα υπάρχουν παντού» δηλώνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας και αναφέρεται στην άψογη συνεργασία που έχει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, αλλά και με τη Δημοτική Αστυνομία, αφού και οι δύο συμβάλλουν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ κάνοντας καθημερινά εντατικούς ελέγχους. «Είμαστε επί ποδός σε όλα τα σημεία» επισημαίνει ο κ. Βασιλείου, «ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι όχημα της Πυροσβεστικής με πυροσβέστες συμβάλλει καθημερινά στο έργο αυτό, κάνοντας συστάσεις στους πολίτες που συσσωρεύονται στο Παραποτάμιο Πάρκο χωρίς λόγο και ενημερώνοντας την ΕΛ.ΑΣ για να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία μπορεί μέχρι στιγμής να έχει κόψει μόνο ένα πρόστιμο σε πολίτη, όμως έχει «ριχτεί» στον αγώνα για την τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας με εντατική και συστηματική πεζή αστυνόμευση σχεδόν σε ολόκληρη της πόλη της Άρτας. Η Δημοτική Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής περίπου 150 ελέγχους και από την περασμένη Δευτέρα κάνει συστηματικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη της Άρτας: σε όλες τις πλατείες (Πλατεία Κιλκίς, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Σκουφά κ.α.), στο Παραποτάμιο Πάρκο, στο Κλειστό Γυμναστήριο, στην Άνω Πόλη, στη Δημοτική Αγορά, στην Παλαιά Γέφυρα (Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας) και αλλού, ενώ ελέγχους πραγματοποιεί και στα χωριά της Άρτας μετά από καταγγελίες πολιτών.

Κλείνοντας, ο κ. Βασιλείου μας ενημέρωσε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας κατακλύζεται καθημερινά από τηλεφωνήματα πολιτών που ρωτούν για ποιες μετακινήσεις απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση ή το sms και για ποιες δεν απαιτείται. Ο ίδιος απαντάει ότι για μετακινήσεις όπως το να κατεβάσει κάποιος τα σκουπίδια ή να πάει στο γκαράζ του αυτοκινήτου του δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ή sms, όμως για να πάει κάποιος ακόμη και στον κοντινότερο προορισμό, όπως το περίπτερο της γειτονιάς του, απαιτείται οπωσδήποτε να βεβαιώνεται με έναν από τους πιο πάνω τρόπους ο σκοπός της μετακίνησής του.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ