Αναρτήθηκε στις:20-03-20 18:32

Αόρατη απειλή με ποικίλες παγκόσμιες προεκτάσεις


Γράφει η Χριστίνα Μπίζα


Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και όλος ο Κόσμος σε ένα Παγκόσμιο πόλεμο κατά του κοροναϊού σε πρώτη φάση. Η αντιμετώπισή όμως αυτής της απειλής της υγείας μας και της ίδιας μας της ζωής έχει οικονομικές, κοινωνικές και πολλές και ποικίλες προεκτάσεις. Για την χώρα μας όμως ελλοχεύει και η εξ ανατολών απειλής της εδαφικής μας ακεραιότητας στον Έβρο και στα νησιά μας.

Η αόρατη απειλή του κοροναϊού δεν προσδιορίζει σαν εικόνα τον εχθρό και αυτό επιτρέπει να δρα ο εφησυχασμός. Έρχονται όμως τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, τα οποία είναι ενδεικτικά μόνο αφού όπως παραδέχονται ειδικοί επιστήμονες των αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων δεν θα τον μάθουμε ποτέ αφού δεν είναι δυνατό να ελέχθη το σύνολο του πληθυσμού.

Η θανατηφόρα απειλή γονάτισε την γειτονική μας Ιταλία με καθημερινές ανακοινώσεις νεκρών και νέων κρουσμάτων και με υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και με το Εθνικό Σύστημα να έχει καταρρεύσει.

Με αφετηρία την Κίνα, όπως φάνηκε ή όπως μας άφησαν να καταλάβουμε, έφτασε να τρέχει ένας ολόκληρος κόσμος για να τιθασεύσει τον πελέκι που επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας. Που ως σκοτεινό πέπλο κάτι αόρατο αισθανόμαστε να διασπείρει τον υιό αλλά ταυτόχρονα και μία μεγάλη πίεση ψυχολογική στον πληθυσμό αφού όλοι μας καλούμαστε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στους άξονες της αλληλεγγύης.

Προς αποφυγή και επικίνδυνο είναι το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας η οποία εφαρμόζει την θεωρία της ανοσίας της αγέλης ώστε να δημιουργηθούν αντισώματα στον πληθυσμό. Ανατριχιαστικές ήταν δηλώσεις μέλους της συγκεκριμένης Κυβέρνησης ο οποίος υποστήριξε ότι είναι καλύτερο οι ηλικιωμένοι να πεθάνουν από τον κοροναϊό παρά από καρκίνο ή από άνοια.

Αυτό μπορεί να είναι μία άποψη όμως τροφοδοτεί φόβους που εκφράζονται καθημερινά από όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, για κατασκευασμένο υιό προκειμένου να υπάρξει μείωση του πληθυσμού ώστε να παρουσιαστεί ελάφρυνση ως προς την καταβολή συντάξεων για την ανακούφιση των ταμείων.

Ο Θεός του χρήματος φαίνεται να κινεί τα νήματα και δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό του όπως στο απεγνωσμένο κάλεσμα για βοήθεια από τους εταίρους μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση της πολύπαθους γειτονικής μας Ιταλίας. Η απάντηση ήταν αρνητική από την Ε.Ε και προσέτρεξαν για βοήθεια η Κίνα, η Κούβα και η Βενεζουέλα. Που είναι Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη; Που είναι η Ενωμένη Ευρώπη;

Ο Θεός να βάλει το χέρι του λένε όλοι όσοι πιστεύουν με την Εκκλησία να προσαρμόζεται στις συνθήκες και οι πιστοί αποφεύγοντας τους συνωστισμούς, υπακούουν στις προτροπές οι προσευχές να γίνονται και αυτές κατ' οίκον. Όπως είπε κάποιος Ιεράρχης πρέπει να κάνουμε υπακοή στο Θεό κάνοντας φέτος την προσευχή στο σπίτι μας προστατεύοντας και τους γύρω μας.

Πολλά τα ερωτήματα την στιγμή που όλοι μας ενωμένοι πρέπει να πειθαρχήσουμε για να αντιμετωπίσουμε ότι έρχεται. Τα μέτρα συνεχώς εντείνονται τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν και οι μαζικές συναθροίσεις πρέπει να αποφεύγονται. Όμως πριν τα μέτρα οι ουρές στα σούπερ μάρκετ έδειχναν σαν να υπήρχε άγνοια κινδύνου και το μόνο μας μέλημα ήταν να έχουμε επάρκεια σε αντισηπτικά, χαρτιά υγείας και μάσκες.

Φτάσαμε στο σημείο λόγω αυτού του παραλογισμού να παρουσιάζεται έλλειψη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις που όμως καλύπτεται αμέσως. Κωμικοτραγικές εικόνες όπως αυτή του παππού που φόρεσε μη έχοντας μάσκα την πάνα στο κεφάλι του για να πάει στη λαϊκή. Ποιος ξέρει αντιμετωπίζοντας τον κοροναϊό τι άλλο έχουμε να δούμε.

Την στιγμή που και στη χώρα μας καθημερινά έχουμε θανάτους είδαμε πριν το κλείσιμο των συνόρων ταξίδια από πατριώτες μας σε περιοχές όπως η γειτονικής μας Τουρκία η οποία άρχισε να εμφανίζει πολύ πρόσφατα υπερβολικά λιγοστά ανακοινώσιμα κρούσματα δυσανάλογα με τον πληθυσμό της χώρας.

ΟΙ ανακοινώσεις της Γείτονος έγιναν λίγες μέρες μετά τα το μεγάλο μεταναστευτικό ΝΤΟΥ στον Έβρο και την άμεση αντιμετώπισή του από τη Χώρα μας και αφού βούιζε το διαδίκτυο από την μη ύπαρξη κρουσμάτων στην Τουρκία.

Είχαν την απαίτηση και με κάθε τρόπο πίεζαν ώστε να καταφέρουν να ανοίξουμε τα σύνορά μας προκειμένου να δεχθούμε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες χρησιμοποιούντες τους ως προμετωπίδα στα καταχθόνια επεκτατικά τους σχέδια κατηγορώντας εμάς για ναζιστικές πρακτικές και μεθόδους προς δυστυχισμένους ανθρώπους. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι δίπλα μας έχουμε μία «βόμβα» για την παγκόσμια δημόσια υγεία.

Εύλογα τα ερωτήματα για το εάν μετά την φανερή στήριξης της Τουρκίας από την Μεγάλη Βρετανία μήπως εκτός από την στήριξη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είχε συμβουλάτορες τους Βρετανούς και σε θέματα υγείας και αποφάσισαν της θεωρίες τους για αποφυγή λήψης μέτρων για τον κοροναϊό εφαρμόζοντας την θεωρία της ανοσίας της αγέλης δημιουργώντας έτσι μία «βόμβα» ασθενών δίπλα μας πειραματιζόμενοι, βασίζοντας τους χειρισμούς τους πάνω αμφισβητούμενες θεωρίες.

Όλα αυτά που ζούμε στην καθημερινότητά μας μοιάζουν σαν σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν ξέρουμε ακόμη ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Γιατί ακόμη και για την ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσοι άνθρωποι που θα κολλήσουν θα έχουν ανοσία στον υιό δεν θα τον ξανακολλήσουν και πάλι. Την στιγμή που στον Έβρο συνεχίζουν να συνωστίζονται πιέζοντας καθημερινά με όχι και τόσο αγαθές προθέσεις λαθρομετανάστες για το άνοιγμα των συνόρων.

Η Τουρκία αισθάνεται πιεσμένη βλέποντας συσπειρωμένους τους Έλληνες με συγκροτημένες κινήσεις και με Ευρωπαϊκή στήριξη. Όλο αυτό δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει και πρέπει να είμαστε πάντα με επαγρύπνηση ενότητα αλληλεγγύη και πειθαρχία γιατί τα μέτωπα είναι πολλά.

Ενωμένοι Έλληνες γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη φουρτούνα. Δεν είμαστε σε διακοπές με κλειστά σχολεία και με βόλτες στις όμορφες λιακάδες. Είμαστε σε πόλεμο και μόνο έτσι ως στρατιώτες, έστω και από τον καναπέ για την πλειοψηφία πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Από τον καναπέ εμείς γιατί αυτό δεν συμβαίνει για πάρα πολλούς Έλληνες.

Επιβάλετε να συμμορφωθούμε και για όλους αυτούς και να τους συγχαρούμε. Να ευχηθούμε να έχουν δύναμη και υγεία όλοι όσοι υπερασπίζονται καθημερινά τα σύνορά μας όσο εμείς από το σπίτι μας προσέχουμε για να εξουδετερώσουμε την αόρατη απειλή που όμως είναι υπαρκτή. Μεγάλοι ήρωες και το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή και μάχονται καθημερινά. Ευχαριστούμε θερμά και όλους αυτούς που δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στο σπίτι και εργάζονται για όλους εμάς.

Ευχόμαστε όλοι να βγούμε από αυτό τον εφιάλτη με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κυρίως αλλά και με τις ζωές μας όρθιες υγιείς σε όλους τους τομείς. Αφού οι άνθρωποι μπόρεσαν με τις επιλογές τους να αποδείξουν πόση καταστροφή μπορούν να προκαλέσουν στον πλανήτη υποταγμένοι στο Θεό του χρήματος, ας αποδείξουν τώρα βλέποντας την συνεχή κατάρρευση των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο πως είναι δυνατοί και για την ανάκαμψη.

Ας μηδενίσουν και ας ξεκινήσουν τις οικονομίες του Κόσμου σε νέες πραγματικά υγιείς βάσεις για τους ανθρώπους που δεν είναι τα νούμερα στην οθόνη ενός υπολογιστή αλλά πολύτιμοι φίλοι γονείς, παιδιά και συνεργάτες με αισθήματα, και χαρίσματα.

Πάνω απ' όλα να γνωρίζουν οι ισχυροί της γης πως τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε χτυπηθεί από μία μακροχρόνια οικονομική κρίση αλλά μπορούμε να διδάξουμε με την στάση μας πως και σε καραντίνα, θα βρεθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, θα τους σεβαστούμε, θα επικοινωνήσουμε και μεταξύ μας και με το Θεό που όλοι έχουμε μέσα μας θα πειθαρχήσουμε. Θα προσευχηθούμε και θα τα καταφέρουμε με ένα πλατύ χαμόγελο γιατί πάντα αυτή η εξωστρέφεια ευτυχώς μας χαρακτηρίζει.

Βλέπετε μεγάλοι όλου του κόσμου πόσο πονάει όταν πέφτουν οι δείκτες των χρηματιστηρίων; Όταν κυλά το χρήμα και χάνεται μέσα από τα χέρια σας σαν τη άμμο σας κάνει να χάνεται τον ύπνο σας. Κάπως έτσι αισθάνονταν εκατομμύρια άνθρωποι όταν ο βραχνάς των μνημονίων που επέβαλε μία οδυνηρή οικονομική αφαίμαξη τους κατέστρεφε τις ζωές.

Ίσως τώρα που όλος αυτός ο εφιάλτης απειλεί και την Ευρώπη και όλο τον Πλανήτη είναι η ώρα να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο που όλοι έχουμε γιατί είναι ανεπίτρεπτο υπό την απειλή της υγείας και της ζωής του πληθυσμού να γέρνει η ζυγαριά υπέρ του χρήματος.

Σεβαστό είναι το δώρο της ζωής για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλη τη γη. Είναι ένας πόλεμος όλο αυτό αλλά θα αγωνιστούμε μαζί οι Έλληνες όλου του κόσμου για να είμαστε εμείς οι νικητές. Είναι ένας πόλεμος θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για είναι νικήσει ο άνθρωπος.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img