Αναρτήθηκε στις:18-02-20 12:26

Το ΔΣ Αρταίων στηρίζει ομόφωνα το Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας


Κρίσιμες συναντήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Τράμπας, ευδιάθετος και με πολύ χιούμορ, έκοψε τα κομμάτια της βασιλόπιτας, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ευχές για καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας προκειμένου:

α) να ανακληθεί η υπ’ αριθμ. 88/5/21-11-2019 απόφαση του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και την έκδοση αντίστοιχης απόφασης περί υπαγωγής της τοπικής αρμοδιότητας του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Άρτας και στη συνέχεια στο δημιουργηθησόμενο Υποκατάστημα Άρτας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου (άρθρο 15§2N4512/2018), β) Να διατηρηθεί φυσικά το Γραφείο του τέως Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην πόλη της Φιλιππιάδας όπου θα υφίσταται ολόκληρο το αναλογικό του αρχείο, προς έλεγχο τίτλων κλπ. Να αναφέρουμε ότι με αφορμή τις παραπάνω διεκδικήσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας απέχει εδώ και περίπου ένα μήνα από τα καθήκοντά του, ενώ αύριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας θα μεταβεί στην Αθήνα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών του, για να πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα παραπάνω θέματα. Για όλα τα παραπάνω θέματα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει διά της νομικής οδού.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στηρίζει και τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζητούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των Αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350 ευρώ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επιπρόσθετα, σημαντική είναι η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων και στο θέμα που απασχολεί τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, δηλαδή τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει το καλοκαίρι του 2020 και αβέβαιο είναι πια το μέλλον των συγκεκριμένων δομών. Χαρακτηριστικά, επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, Χρήστο Ζαρκάδα, ο οποίος ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξή του και επισημαίνει ότι το έργο που γίνεται στη δομή είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί καθημερινά για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας.


«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, όπως και όλων των όμοιων δομών», τόνισε ο κ. Ζαρκάδας, επισημαίνοντας ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ζητάει την ανανέωση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αλλά και τη δημιουργία μόνιμων δομών που θα ανήκουν στους δήμους. Αναμένουμε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ένα σημαντικό θέμα, που τέθηκε ξανά επί τραπέζης και στο οποίο υπήρξαν εξελίξεις, είναι αυτό των φοιτητών. Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, οι φοιτητές έχουν παραβρεθεί αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, ζητώντας να λυθούν θέματα μείζονος σημασίας που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων και η αυξημένη τιμή της κάρτας απεριόριστων διαδρομών.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, δήλωσε ότι ως Δημοτική Αρχή έχουν εντάξει 50.000 (πενήντα χιλιάδες) ευρώ στο φετινό προϋπολογισμό και θα έχουν έγκριση μέσα στην εβδομάδα για να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν, μετά από συνεννόηση και με το ΚΤΕΛ, στη μετακίνηση των φοιτητών για να μειωθεί το κόστος της μετακίνησής τους.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ