Αναρτήθηκε στις:29-11-19 17:53

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου νέος πρόεδρος ΚΕΔΕ


Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, οι οποίοι ήταν από κοινού υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που σάρωσε στις εκλογές.

Συγκεκριμένα η παράταξη που πρόσκεινται στη ΝΔ, απέσπασε 19 έδρες, έναντι 6 της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και 3 της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, η παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Εντός δέκα ημερών θα συγκληθεί το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ για να συγκροτηθεί σε Σώμα. Να σημειωθεί ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0. Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν: Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες, Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες, Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες, Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες, Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους, Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρει:

«Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων, αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο. Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση, τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους, με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη. Μια ημέρα, κατά την οποία, εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα, θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».


Από την Άρτα στο νέο συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους αυτοδιοικητικούς που με στήριξαν και κατάφερα έτσι να εκλεγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, του κορυφαίου οργάνου πανελλαδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μετά από 20 και πλέον χρόνια, η Ήπειρος θα έχει και εκεί φωνή. Τη δική σας φωνή!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ