Αναρτήθηκε στις:21-11-19 13:36

Μαθήματα ζωής από παιδιά Νηπιαγωγείων


Σε μια ζεστή εκδήλωση για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, συναντήθηκαν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με τα νηπιαγωγεία των Εργατικών Κατοικιών και του Αγίου Σπυρίδωνα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 20/11/2019 το πρωί.

Στην πρώτη τους γνωριμία με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, η αίσθηση που αποκόμισαν για το χώρο που βρίσκονται, φάνηκε στις απαντήσεις που έδιναν τα μικρά παιδιά των λαϊκών οικογενειών για το τι συζητάνε οι εργάτες, στην αίθουσα αυτή. Απαντήσεις που ήταν συγκλονιστικές, αντανάκλαση της ζωής των παιδιών. Το ένα παιδάκι έλεγε ότι συζητάνε γιατί δεν έχουνε δουλειά, το άλλο γιατί οι εργάτες δεν έχουν λεφτά, το άλλο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, γιατί δεν υπάρχει ειρήνη, πολλά παιδικά γιατί, που έδειχναν από στόματα μικρών παιδιών, με το δικό τους απαράμιλλο τρόπο, την αναγκαιότητα της εργατικής τάξης να έχει δυνατό εργατικό κίνημα.

Τα παιδιά καλωσόρισε η καθηγήτρια των Λαϊκών Φροντιστηρίων του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνα Τζιφρή, και ακολούθησε προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων για το Πολυτεχνείο (12410 και 1 τριαντάφυλλα), που στο τελείωμα της, συνοδεύτηκε από τα συνθήματα των μικρών παιδιών.

Η παιδική φαντασία μετέτρεψε αμέσως μετά το χώρο του Εργατικού Κέντρου σε καλλιτεχνικό εργαστήρι, με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την επέτειο του πολυτεχνείου, και δώρισαν τις δεκάδες ζωγραφιές τους στο Εργατικό Κέντρο.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης το Εργατικό Κέντρο ανταποδίδοντας τα δώρα των παιδιών, δώρισε στο καθένα από ένα λεύκωμα (Εδώ Πολυτεχνείο, 6 σχέδια και αφίσες) του Γιώργου Φαρσακίδη.

Τον Αποχαιρετισμό τους τα μικρά, φρόντισαν να τον κάνουν ‘διαδήλωση’. Με το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», αποχαιρέτησαν το Εργατικό Κέντρο, και πρόσφεραν στο Εργατικό Κέντρο ένα χειροποίητο ημερολόγιο γραφείου.

Η «διαδήλωση» τους συνεχίστηκε μέχρι την επιβίβαση τους στα πούλμαν ζωντανεύοντας το χώρο με τα συνθήματα τους.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ