Αναρτήθηκε στις:11-11-19 14:30

Τρομπούκης-Γκίζα: Αντίθετοι στην αναστολή τμήματος της Γεωπονικής Σχολής


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκίζα, της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής, με έδρα την Άρτα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

«Με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία ενός εκ των τεσσάρων τμημάτων που θα λειτουργούσαν στην Άρτα την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-2021, του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής. Ενός τμήματος που σε συνδυασμό με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα μπορούν να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και διαχείρισης της τοπικής παραγωγής αλλά και της μεταποίησης αυτής.

Η απόφαση αυτή οδηγεί την τοπική κοινωνία σε μια ακόμη απώλεια που έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας. Με την ιδιότητα των Περιφερειακών Συμβούλων εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση μας στην απόφαση αυτή και δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκληση της.

Καλούμε τους βουλευτές της περιοχής, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού καθώς και όλους τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς να ομοφωνήσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση για την λειτουργία αυτού του νέου τμήματος που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην περιοχή μας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ