Αναρτήθηκε στις:16-10-19 10:14

Ημερίδα για νέους κώδικες Ποινικής Δικαιοσύνης


Νέα, σημαντική ημερίδα διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και από ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Αυτή τη φορά η επιστημονική αυτή εκδήλωση αφορά στους νέους Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ισχύουν από 01-07-2019. Πρόκειται για δύο σημαντικά νομοθετήματα που αντικατέστησαν τους από 70 σχεδόν ετών προϊσχύσαντες αντίστοιχους Κώδικες και που επηρεάζουν πλειάδα πολιτών που ακουσίως ή εκουσίως εμπλέκονται με την ποινική δικαιοσύνη (λχ μηνυτές, κατηγορούμενοι, μάρτυρες κλπ).

Από τους εισηγητές: α) κ. Γεώργιο Δημήτραινα, καθηγητή Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και β) Πολυχρόνη Τσιρίδη, Δ.Ν. Δικηγόρο Πειραιά, θα γίνουν οι αντίστοιχες αναλύσεις των νέων ισχυουσών διατάξεων, σε αντιδιαστολή με τις καταργηθείσες και φυσικά θα απαντηθούν οι ερωτήσεις που θα υποβληθούν.

Επιπλέον, θα παρέμβουν κατά την επακολουθησαμένη συζήτηση οι προσκεκλημένοι Εισαγγελείς: α) Λάμπρος Σοφουλάκης, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, β) Ευστάθιος Βεργώνης, αντιεισαγγελέας Εφετών και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που διετέλεσαν εισαγγελείς στο Πρωτοδικείο Άρτας, καθώς και οι Αρτινής καταγωγής γ) Αναστάσιος Σκάρας, Εισαγγελέας Εφετών και δ) Λάμπρος Τσόγκας, αντιεισαγγελέας Εφετών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ημερίδα αυτή είναι ανοικτή και ελεύθερη για παρακολούθηση και από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ