Αναρτήθηκε στις:08-10-19 17:41

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας καταδικάζει συμπεριφορές και πράξεις - Απάντηση «Δημοτικής Αναγέννησης»


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας συνεδρίασε με αφορμή την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου στο Δήμο Αρταίων και εύχεται σε όσους εκλέχθηκαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι (με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ), καλή, παραγωγική και διεκδικητική θητεία με προσφορά στην τοπική κοινωνία.

«Θα είμαστε δίπλα σε όλους όσοι συμμετέχουν στη «Δημοτική Αναγέννηση», στο πλάι όλων όσων συσπειρώθηκαν στην προοδευτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με όραμα και σχέδιο για ένα καλύτερο Δήμο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, ενώ συνεχίζει:

«Θα είμαστε στο πλευρό τους στους αγώνες για την Άρτα που μας αξίζει, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας γερές βάσεις ώστε να μη χαθεί άλλη φορά η ευκαιρία για την Άρτα και τους πολίτες της. Με τα αυτοδιοικητικά στελέχη μας να είναι φορείς και αγωγοί του αξιακού φορτίου του αριστερού, προοδευτικού χώρου. Με αυτό ως αδιαπραγμάτευτο δεδομένο, ομόφωνα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, εξαρχής καταδίκασαν συμπεριφορές και πράξεις, που δεν αρμόζουν στο ήθος και στις αξίες της Αριστεράς και διαχώρισαν τη θέση τους από την επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση», κα Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη).

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες με δημοκρατία, αλληλεγγύη και διαφάνεια. Με σεβασμό στους πολίτες και στο περιβάλλον και με γνώμονα την προοδευτική πορεία και ανάπτυξη του τόπου. Όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε θεσμικό, δημοκρατικό και συμμετοχικό επίπεδο.

Για ένα Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, ένα Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα Δήμο κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης, ένα Δήμο ανάπτυξης για όλους τους δημότες, σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κόντρα στα πελατειακά δίκτυα και τις σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής», καταλήγει.

Απάντηση «Δημοτικής Αναγέννησης»


Η γραμματεία και εκλεγμένη ομάδα της «Δημοτικής Αναγέννησης» με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια και τους δημοτικούς συμβούλους Σωτήρη Βασιλάκη, Χρήστο Γιώτη, Θανάση Μιχάλη, Αποστόλη Πλατσούκα και Χαρά Χουλιάρα εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η «Δημοτική Αναγέννηση», αναφέρει τα εξής:


«Με καταγεγραμμένη πια την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, χωρίς «κανενός είδους διοικητικό ή κομματικό μηχανισμό», όπως αναφέραμε και παλιότερα, με πλατιά πολιτική στήριξη κυρίως από την κοινωνία, και αυτοδιοικητική φιλοσοφία, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ευρύτερων συγκλίσεων, περάσαμε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, φτάνοντας στο εξαιρετικό 42% της κρίσης των συνδημοτών μας.

Η αυτοδοικητική παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση», δηλαδή όλοι εμείς που την πιστέψαμε από την αρχή, όλοι αυτοί που εργαστήκαμε με ζήλο τόσο καιρό τώρα, κι άλλοι πολλοί, που συμπαρατάχθηκαν στην πορεία μαζί μας δείχνοντας εμπιστοσύνη σε εμάς, πριν και μετά τις εκλογές, όλοι αυτοί που συνεχώς τάσσονται στο πλευρό μας, γιατί απλά αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, έχοντας ήδη κάνει πολλά για όλα αυτά, πριν καλά-καλά αναλάβουμε, με εμπιστοσύνη στην επικεφαλής μας, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, διαφυλάττοντας τον πλατύ αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της παράταξής μας, προχωρούμε, πάμε μπροστά!

Με το αυτοδιοικητικό αυτό χρέος να προτάσσεται στην συνείδησή μας, επιμένουμε στο έργο μας, βάζοντας τελεία σε δηλώσεις και ανυπόστατα σχόλια, χαρίζοντάς τους τον κίνδυνο να πνιγούν στον εξωαυτοδιοικητικό «κιτρινισμό» στημένων παρασκηνίων...

Στην Άρτα της ζωής μας, θα είμαστε όλοι εκεί!».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ