Αναρτήθηκε στις:10-09-19 10:56

Σύσσωμη και δυναμική η «Δημοτική Αναγέννηση» στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο


Με πίστη σε ό,τι προεκλογικά δεσμεύτηκαν και συνδιαμόρφωσαν και σεβασμό στην λαϊκή εντολή που τους εμπιστεύτηκε, σύσσωμη και δυναμική η δημοτική ομάδα της «Δημοτικής Αναγέννησης», με επικεφαλής την κα Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, συμμετείχε στο πρώτο συμβούλιο των δημαιρεσιών του.

Η κα Ταπραντζή στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ευχόμαστε κατ’αρχήν καλή θητεία σε όλους τους συναδέλφους με αρχή την βασική Δημοκρατική αξία να πορευτεί ο καθένας με βάση την προεκλογική του στάση, σεβόμενος μ’αυτό τον τρόπο τους ρόλους της λαϊκής εντολής.

Οι εκλογές τέλειωσαν. Μπροστά μας ανοίγεται μια τετραετία δράσης, που εμείς ξεκινήσαμε σχεδόν από την επαύριο των εκλογών, σεβόμενοι τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, όλο το καλοκαίρι είμασταν εδώ με αυτοδιοικητική παρουσία, επισκεφθήκαμε επίσημα το Δημαρχείο, δημοσιοποιήσαμε τις θέσεις μας και επιμείναμε σε κάποια αιτήματά μας, όπως να έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το δικό τους χώρο με γραμματειακή υποστήριξη, όπως άλλωστε ορίζει ο νομοθέτης. Κι ακόμη για την αλλαγή βασικών αρχών του «Κλεισθένη», εσπευσμένα μέσα στο Καλοκαίρι, που αλλοιώνουν και νοθεύουν την εκπροσώπηση της αναλογικής της λαϊκής εντολής.

Και φτάσαμε στην ορκωμοσία, που καμιά αντίρρηση δεν εκφράσαμε ούτε για τον χώρο, ούτε για την ύφος της εκδήλωσης, αλλά ο λόγος σας , κε Δήμαρχε, έμοιαζε πιο πολύ με προεκλογικό λόγο παρά με χαιρετισμό σε ορκωμοσία. Κάτι που εμείς σεβαστήκαμε πλήρως, και εκφράσαμε κάποια λόγια, που εξέφρασαν μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς και την δική μας στάση μόνο. Κε Δήμαρχε μη δείχνετε τόσο άγχος, οι εκλογές τέλειωσαν, έχετε ολόκληρη τετραετία μπροστά σας.

Μ’αυτά και μ’αυτά κύριοι συνάδελφοι, πιστοί στις διαφορετικές αυτοδιοικητικές αναφορές μας από την σημερινή συμπολίτευση, και σεβόμενοι την λαϊκή εμπιστοσύνη σε εμάς, που εκφράστηκε υπέρ μας, σχεδόν από έναν στους δύο πολίτες την δεύτερη Κυριακή, θα είμαστε εδώ και θα συμμετέχουμε στα όργανα που ο λαός μας εμπιστεύτηκε να συμμετέχουμε, εκφράζοντας ό,τι προεκλογικά συνδιαμορφώσαμε, με ακόμη πιο πλατύ αυτοδιοικητικό βήμα!».

Με βάση αυτή την τοποθέτηση η κα Ταπραντζή-Κοίλια πρότεινε για την θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κο Μιχάλη Αθανάσιο, θέση που θεσμικά ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο οποίος και εξελέγη. Εξήγησε πως η Δημοτική Αναγέννηση δεν θα δώσει ψήφο στην υποψηφιότητα του Δημάρχου για την προεδρεία του συμβουλίου για λόγους πολιτικού σεβασμού στην ψήφο των πολιτών, και ότι βεβαίως αυτό δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές αναφορές και κριτήρια.

Στην «οικονομική επιτροπή» η παράταξη εκπροσωπείται από την κα Ταπραντζή με αναπληρωματικό τον κο Πλατσούκα Απόστολο και στην επιτροπή «ποιότητας ζωής» τον κο Γιώτη Χρήστο με αναπληρωματικό τον κο Βασιλάκη Σωτήρη.

Η εκλεγμένη δημοτική ομάδα της «Δημοτικής Αναγέννησης»img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ