Αναρτήθηκε στις:03-09-19 18:34

Ο Χρήστος Γκόκας για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου


Το ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου αποτέλεσε τον κομματικό φορέα του λαϊκού κινήματος για κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές


Ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόκας, με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν και έγινε η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Πριν 45 χρόνια, το 1974, με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποτέλεσε τον κομματικό φορέα του λαϊκού κινήματος, για κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές. Ένα κίνημα που δημιούργησε το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, που οδήγησε το 1981 το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη διακυβέρνηση της χώρας, με κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ως εκφραστής της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, και οι κυβερνήσεις του, κατοχύρωσαν τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών, στήριξαν και αναβάθμισαν τους θεσμούς, προώθησαν αναγκαίες πολιτικές για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τα ασθενέστερα στρώματα.

Δημιούργησαν ένα σύγχρονο Κράτος, με δομές όπως το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, τα ΚΕΠ, η Διαύγεια, μεταρρυθμίσεις για την αυτοδιοίκηση και τις ανεξάρτητες Αρχές. Δρομολόγησαν την ένταξη στην ΟΝΕ και υλοποίησαν όλα τα σύγχρονα μεγάλα έργα, στήριξαν τον κόσμο της υπαίθρου και βελτίωσαν σημαντικά το επίπεδο ευημερίας του Ελληνικού λαού.

Η εποχή μας ασφαλώς και χρειάζεται ένα ισχυρό και σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που ως προοδευτικό, οφείλει να επικαιροποιεί τις θέσεις του για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, της πραγματικής και οριστικής εξόδου από την κρίση, των κοινωνικών ανισοτήτων, της κλιματικής αλλαγής, των νέων τεχνολογιών της ουσιαστικής και δημοκρατικής ολοκλήρωσης της Ε.Ε.

Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ αποτελεί το βασικό κορμό του Κινήματος Αλλαγής που προχωρά με αυτόνομη πορεία και διακριτό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Βρίσκεται σταθερά απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, το λαϊκισμό και τη συντήρηση από όπου κι αν προέρχονται.

Εκφράζοντας γνήσια τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, απέναντι σ’ αυτούς που όψιμα, καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά την ανακάλυψαν.

Στηρίζοντας τους θεσμούς, τις δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας, τη μικρομεσαία και μεσαία τάξη, ως βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση αυτής της Παράταξης, απέναντι στην Ιστορία και το πλούσιο έργο της, ώστε να γίνει και πάλι μεγάλη και ισχυρή, να εγγυηθεί το μέλλον που θέλουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με τις αξίες και τα ιδανικά της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, οδηγό στην νέα πορεία».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ