Αναρτήθηκε στις:23-08-19 12:26

Πρέβεζα: Με επιτυχία οι θερινές σκακιστικές εκδηλώσεις


Με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι φετινές σκακιστικές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα. Την Παρασκευή στον χώρο του Δημοτικού Κηποθέατρου «Γιάννης Ρίτσος» το συγκρότημα ΑΠΤΑΛΗΔΕΣ ψυχαγώγησε όλους/όλες που παραβρέθηκαν. Το συγκρότημα με πολύ καλή διάθεση και όρεξη δημιούργησε την κατάλληλη διάθεση και ξεσήκωσε το κοινό τους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ίδρυση, την οργάνωση και την ανάπτυξη του συλλόγου και γενικότερα στην ανάπτυξη του σκακιού στην Πρέβεζα οι πρώην πρόεδροι, Χρήστος Ζιώγας και Χαράλαμπος Δράκος.

Το πρώτο αμιγώς σκακιστικό μέρος των φετινών εκδηλώσεων ήταν ο αγώνας επίδειξης, σιμουλτανέ, που διεξήγαγε ο προπονητής σκακιού Αντρέας Αθανασιάδης το Σάββατο στην πλατεία Ανδρούτσου.

Η συμμετοχή ήταν σημαντική και οι αγώνες -που έφτασαν τις 70- ολοκληρώθηκαν πολύ μετά τα μεσάνυχτα! Δεν καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχών σε παλιότερη εκδήλωση (81), όμως για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η δυναμική της εκδήλωσης, μια και παραβρέθηκαν παίκτες και φίλοι του σκακιού από τις γύρω περιοχές κι κάποιοι από τους ξένους που έκαναν τις διακοπές τους στην πόλη της Πρέβεζας. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλά παιδιά, Πολύ ευχάριστη ήταν η συμμετοχή του κυρίου Μιχαήλ Αυδίκου που απέδειξε ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην ενασχόληση με το σκάκι.

Πριν την έναρξη του σιμουλτανέ τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους τόσο σε πανελλαδικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις του καλλιτεχνικού σκακιού τα μέλη του συλλόγου, Πετρούλα Κευσίκογλου (πρώτη έφηβη και γυναίκα στην Ελλάδα και δεύτερη γυναίκα σε διεθνές και ευρωπαϊκό τουρνουά) και Βασίλη Παγγέ (στην τριάδα των εφήβων σε πανελλαδικές εκδηλώσεις). Την απονομή έκανε ο Χαράλαμπος Δράκος.

Την τελευταία μέρα των φετινών σκακιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σύντομου χρόνου -rapid- με κάθε παίκτη/παίκτρια να έχει στη διάθεσή του/της 10 λεπτά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν 25 αθλητές και αθλήτριες, στην κατηγορία της δευτεροβάθμιας 14 και στους ενήλικες 19. Αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή γυναικών και στις 3 κατηγορίες.

Στην πρωτοβάθμια πρώτευσαν στις κοπέλες οι:

- Τσεκούρα Σταυρούλα (πρώτη και στη γενική κατηγορία)

- Φάη Ιωάννα (τέταρτη στη γενική κατηγορία) και

- Τζίμα Ανθεία (όγδοη στη γενική κατηγορία)

Στην ίδια κατηγορία για τα αγόρια πρώτευσαν οι:

- Μπούτικος Λευτέρης (ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της γενικής κατηγορίας)

- Παπαδόπουλος Γιάννης και Χρυσοβιτσιάνος Πέτρος (ισοβάθμησανστη δεύτερη θέση) και

- Φατούρος Στάθης και Ταουρέκας Μιχαήλ (ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση).

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών Γιάννης Παπαγεωργίου.

Στη δευτεροβάθμια πρώτευσαν οι:

- Τσεκούρα Βάια (πέμπτη στη γενική κατηγορία),

- Σιδηρόπουλος Βασίλης (με το απόλυτο νικών σε όλους τους γύρους),

- Μπεζιριανίδης Χρήστος,

- Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βασιλάς Κωνσταντίνος, Τσουρέκας Κυριάκος, και Ντάκουλας Δημήτρης (ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση).

Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Πύρρου Άρτας» Γιάννης Κούλης.

Τέλος, στην κατηγορία των ενηλίκων διακρίθηκαν στις γυναίκες οι:

- Βερυκίου Μαριάννα,

- Γράψα Ακριβούλα και

- Βελιάση Κατερίνα

Στους άντρες αντίστοιχα πρώτευσαν οι:

- Κούλης Βασίλης και Παπαγεωργίου Γιάννης (ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση)

- Σμπόνιας Κωνσταντίνος και Ρεμπής Θωμάς (ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση) και

- Χρήστος Ζιώγας.

Την απονομή έκανε ο ταμίας του ΔΣ Σπύρος Γεωργάκης.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ