Αναρτήθηκε στις:06-07-19 11:37

Συστάδα λαών


Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ


Στην αρχή μάθαμε για την συστάδα των δένδρων. Ύστερα άκουσα για την συστάδα των άστρων και τελευταία πληροφορούμαι για την συστάδα των λαών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί το ακούω τελευταίως κατά κόρον από χείλη πολιτικών και έτι περισσότερο αριστερών, υπευθύνων ανδρών τε και γυναικών. Ας αναλύσουμε λοιπόν: υπήρχαν πάντοτε οι άνθρωποι που είχαν βάλει στόχο να σώσουν τον λαό. Στην αρχή τον Ελληνικό. Την λαϊκή οικογένεια, την λαϊκή παράδοση, την λαϊκή μουσική, τις λαϊκές γειτονιές, τα λαϊκά θέατρα, τα λαϊκά στρώματα, τα λαϊκά εισοδήματα, τα λαϊκά πανηγύρια, τα λαϊκά γλέντια, τους λαϊκούς ανθρώπους, και τις λαϊκές μάζες. Κανένα ενδιαφέρον για τους αριστοκράτες. Επικίνδυνοι άνθρωποι και άνευ κέρδους για μας. Ούτε ψίχουλο δεν βγάζαμε από αυτούς τους ρεμπεσκέδες. Φράγκο δεν δίνανε, ενώ από τα φτωχαδάκια όλο και κάτι μαζεύαμε. Όμως, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Ακόμη και τα σακιά της ρίγας. Μαγγιόρα παλληκάρια.

Ο άνθρωπος όμως από την φύση του είναι πλεονέκτης, σου λέει τώρα ο άλλος, εντάξει, τον σώσαμε τον Ελληνικό λαό, γιατί να μην σώσουμε και τίποτα άλλους φουκαράδες λαούς. Ένας λαός ίσον κανένας λαός, από πέντε κι απάνω αναλαμβάνουμε. Πλακώσανε έτσι τώρα να μιλάνε για τους λαούς. Το έναν τον βολέψανε, τώρα το σύστημα έγινε πιο πλουραλιστικό, "οι λαοί".

Μιλάνε στις ομιλίες τους για τους λαούς, άλλοτε της Ευρώπης, άλλοτε της Αφρικής και άλλοτε, σε στιγμές κρεσέντο για τους λαούς της γής. Συμπεριλαμβάνονται από τους Μαορί της Νέας Ζηλανδίας έως τους Εσκιμώους της Γροιλανδίας. Όλο το φάσμα των λαϊκών δυνάμεων και αδυναμιών, αρκεί να είναι κάτοικοι του πλανήτη γή. Τώρα, αν βρούμε κι άλλους λαούς στον Άρη, θα εκδώσουμε κουπονάκια και γι αυτούς. Σε καλές τιμές. Μάζευε κι ας είναι και ρώγες. Κανένας λαός δεν είναι άχρηστος, όλο και κάτι θα έχει μαζέψει στα ταμεία του. Με ευγενικό και κολακευτικό τρόπο δεν θα αρνηθεί να γεμίσει το δικό σου πουγκί. Ξέρεις πόσο εύπιστοι είναι οι λαοί και πόσο τους αγαπάνε οι πονηροί; Αγάπη σε βαθμό υστερίας. Μιλάμε πως οι πονηροί σεληνιάζονται, αφηνιάζουν και παραληρούν μπροστά στους αφελείς λαούς.

Το πλουραλιστικό ιδεώδες καθιστά τους ιδεολόγους λαούς περισσότερο ευάλωτους στα κουπόνια και τις μόνιμες συνδρομές. Τώρα μάλιστα που υπάρχουν και οι μόνιμες Τραπεζικές εντολές πληρωμών καθ εκάστην πρώτην του μηνός, τα πράγματα και οι εισπράξεις καθίστανται ένα απλό παιχνιδάκι. Αρκεί να είσαι από την πλευρά ελέγχου των εισερχομένων καταθέσεων και όχι από την πλευρά της πληρωμής. Καθ ένας στον ρόλο του, να μην μπερδευόμαστε. Η μόνη υποχρέωση των εισπρακτόρων, να μην λιγοστεύουν στις ομιλίες τους το πλήθος και την συστάδα των υπερόχων καταθετών λαών. Βορείων, Νοτίων, Δυτικών και Ανατολικών, έως και Εσκιμώων. Να φαντασθείτε πως κάναμε και δικό μας τυπογραφείο για να μην καθυστερούμε την εκτύπωση των λατρευτών κουπονιών.

Τώρα, αν δεν σας καλύπτουμε με τα κουπόνια των πέντε και των πενήντα ευρώ, αποτείνεσθε παρακαλώ στο πλησιέστερο γραφείο μας υποδοχής αφελών έως ηλιθίων για να εξυπηρετήσετε την προσωπική σας ακράτεια συνδρομής.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ