Αναρτήθηκε στις:11-06-19 12:30

Έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων στον κάμπο της Άρτας


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτινιδίων Πύρρος σε ανακοίνωση που απέστειλε, αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού σε περιοχές του νομού Άρτας, αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα 10.06.2019 απίστευτης έντασης βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση σημειώθηκε κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Καλαμιάς και Ρόκκα του Δήμου Αρταίων.

Πρωτόγνωρη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή αντίκρισαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειες τους φέρνοντάς τους σε μεγάλη απόγνωση.

Η έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια μισής ώρας με μέγεθος καρυδιού δημιούργησε μεγάλες ζημιές και κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων στο πέρασμά της. Η περιοχή αυτή είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου της Άρτας, στην καλλιέργεια ακτινιδίου.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και μονοετών καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι) της περιοχής.

Καλούμε τον Γενικό Διευθυντή, του Παραρτήματος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, να επισκεφθεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσει επιτόπου το μέγεθος της ζημιάς».

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΠΥΡΡΟΣ»


Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Χρηστάκηςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ