Αναρτήθηκε στις:24-05-19 10:49

Οι ευρωεκλογές και η προοπτική της χώρας μας


Γράφει ο Χρήστος Γκόκας*


Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, που διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ιδιαίτερα σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες εκλογές στους Δήμους και στις Περιφέρειες, έχουν αυτή τη φορά τη δική τους ξεχωριστή κρισιμότητα για τους Έλληνες πολίτες και την Ελληνική Πολιτική πραγματικότητα. Μας αφορούν άμεσα όλους, αποτελούν την ευκαιρία και δίνουν την δυνατότητα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα μας, την Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να δώσει χώρο σε δυνάμεις αντιευρωπαϊκές, στο λαϊκισμό, την ακροδεξιά και τον ρατσισμό, αλλά να εμβαθύνει τις δημοκρατικές λειτουργίες των οργάνων της Ε.Ε.

Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στις προοδευτικές αλλαγές, που θα ενισχύσουν την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, με οικονομική ανάπτυξη για όλες τις χώρες και με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη για τους πολίτες της.

Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που θεμελίωσε το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κράτος, καλείται να πρωταγωνιστήσει και να αντιπαρατεθεί στις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τον μοναδικό και γνήσιο εκπρόσωπο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που με επικεφαλής τον Φρανς Τίμερμανς διεκδικούν καθοριστικό ρόλο στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος των πολιτών. Στην Ελλάδα η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αποτελεί τον κορμό του Κινήματος Αλλαγής, έφερε τις μεγάλες Δημοκρατικές και Κοινωνικές Αλλαγές, οργάνωσε το κοινωνικό κράτος, έφερε ευημερία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές μεταμφιέσεις του προσπαθεί να ξεγελάσει και πάλι τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους.

Οι Έλληνες πολίτες όμως έχουν αξιοπρέπεια, δεν ξεγελιούνται και δεν εκβιάζονται για την ψήφο τους με παροχές της τελευταίας στιγμής. Με ελάχιστα σε σχέση με τα δεκαπλάσια που επιβαρύνθηκαν οι συνταξιούχοι.

Γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες που οδήγησε ο τυχοδιωκτισμός, η δημαγωγία και η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ακροδεξιών ή γυρολόγων της πολιτικής, με τα επώδυνα μέτρα του τρίτου και τέταρτου αχρείαστου μνημονίου.

Με μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, επιβάρυνση μισθωτών, φοροασφαλιστικές επιβαρύνσεις και διάλυση της μεσαίας τάξης.

Με δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα, ως το 2060, χωρίς Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς αξιοποίηση αλλά με δέσμευση της Δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Με πρωτόγνωρες καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρωτοβουλίες για τους θεσμούς, το Κοινοβούλιο, τη Δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης και τις Ανεξάρτητες αρχές. Κάνοντας τα πάντα για μερικούς ακόμα μήνες παραμονή στην εξουσία.

Η Δημοκρατική Παράταξη όμως είναι εδώ. Με το Κίνημα Αλλαγής, με το ολοκληρωμένο σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ, για την παραγωγή, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Με εργασία και αξιοπρέπεια για όλους, για την οριστική πραγματική έξοδο από την κρίση. Ζητά την δύναμη των πολιτών για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το γνήσιο και αντιπροσωπευτικό εκφραστή της, και εκεί πρέπει να συναντηθούμε όλοι όσοι πιστεύουμε στην ανάγκη μιας προοδευτικής πολιτικής αλλαγής, για την ισότιμη θέση μας στην Ευρώπη και για την ανασυγκρότηση της χώρας μας.

*Ο Χρήστος Γκόκας είναι πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και μέλος ΚΕ του «Κινήματος Αλλαγής»

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ